Skvělé drinky založené na unikátní kolekci českých pálenek a likérů Baron Hildprandt

Ucelená kolekce tradičních českých pálenek, likérů a destilátů inspirovala naše barmany k vytvoření mnoha zajímavých koktejlů, které nikde jinde neochutnáte. 

V Zámeckécké palírně v Blatné vybírají to nejlepší jihočeské ovoce, bylinky ze Šumavy, český nakuřovaný slad atd. 



Zralé ovocné destiláty Baron Hildprandt

švestka, meruňka, malina, hruška

z kvalitního ovoce z jižních Čech. Vyrábí se v historické palírně v Blatné pod dohledem mistra destilatéra Václava Šitnera. Vznikají kombinací 3x destilovaného rok stařeného destilátu, lihu, vody a extraktu ze sušeného ovoce. Výsledný blend se dostařuje po dobu 2-3 měsíců v sudech po destilátech.

4 x destilované pálenky Baron Hildprandt

višňovice, hruškovice, slivovice

4x destilované ovocné pálenky destilujeme dvoustupňovou kotlíkovou destilací, a to hned čtyřikrát. Tímto procesem dosáhneme snížení obsahu uhlovodíků v tekutině. Výsledný produkt je tak čistší a jemnější, což ihned rozpoznáte na jeho chuti. Následně destilát zraje 1 rok v tancích a to vše pod dohledem mistra destilatéra Václava Šitnera. 

Altfernet

Altfernet je ryze přírodní fernet plné chuti a sytě tmavé barvy, který vzniká v jihočeské Blatné pod rukama mistra Václava Šitnera. Při jeho přípravě se mistr Šitner řídí především svou intuicí podpořenou celoživotní zkušeností. Sám určuje kolik je čeho třeba, dobu i ten správný okamžik kdy je hotovo. Sám si připravuje a váží byliny, které maceruje v obilném lihu a následně spojuje bylinné výtažky působením času a celoživotních zkušeností do lahodné tekutiny. Tak se rodí harmonicky plná chuť tohoto jedinečného fernetu a takhle Altfernet získává své ušlechtilé vlastnosti. 

WILDER

Československé hranice jsou obehnány ostnatým drátem a svoboda je slovo, které není radno vyslovovat. Nevůle režimu tvrdě dopadá i na Jana Böhma, světoznámého blatenského pěstitele růží, který vyšlechtil vzácnou odrůdu z divokých šípkových růží. Jeho sady byly znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna v Blatné. A právě toho roku se zrodila ona unikátní receptura bylinného nápoje, který v sobě spojuje sílu šumavských bylin s extraktem z divokých šípků a plodů planých růží. Znovuzrozený likér Wilder nyní po mnoha letech přichází, aby svou chutí a původem oslavoval přirozenou touhu po nespoutané svobodě. 

Martin´s Barrel

3-letá whisky vzniká ze sladinky, která je vyrobena z českého nakuřovaného sladu a vody z artézských studní. Pokud bychom destilát nedali do sudu bude se jednat o new make, který již na trhu je v podobě produktu B.Barrel a je tedy základem whisky M.Barrel. Pro vznik whisky musí tento destilát minimálně další 3 roky odpočívat v Zámecké palírně Blatná v sudech pod dohledem mistra destilatéra Václava Šitnera. A proč právě Martin´s? Whisky jsme věnovali právě několika Martinům, kteří nejvíce ovlivnili vznik tohoto unikátního produktu.